Engelsk fotbollskultur

dogancan-ozturan-395-unsplash-min

Vill du skippa turistfällorna som vaxkabinett och ett högt klocktorn och istället komma engelsmännen närmare? Den engelska fotbollskulturen lyfter fram flera sidor av det brittiska samhället. I Sverige är de populäraste sporten fotboll, men vår försmak för fotboll är ingenting i jämförelse med Englands.

Uppvärmning flera timmar innan avspark

Inför en stor match börjar supportrarnas uppvärmning flera timmar innan matchen. I närhet till arena kan du höra hejaramsor och se lagens färger redan på morgonen. Radiokanalerna analyserar utsikterna för matchen och pubarna fylls. Ta del av stämningen, håll dig nära arenan under dagen och upplev supporterklubbarnas upptaggning.

Besök på puben

När det bara är några timmar kvar, fylls pubarna med fotbollsfans. Både de som har matchbiljett och de som ska se matchen på puben är på plats och skålar för lagets möjliga framgång. Engelsmän som älskar fotboll, älskar turister som älskar deras favoritlag. Fråga om du får vara med och bjuda på en öl, så har du garanterat vänner för livet!

Sportsbetting

Väl på puben börjar snacket om vilka som vinner och med hur mycket. Sportsbetting är en viktig del av engelsk fotbollskultur. Fansen delar gärna med sig av sin kunskap och sina bästa speltips. Bokmärk några bra spelsidor som ger speltips inför engelska fotbollsmatcher och testa lyckan tillsammans med dina nya bordskamrater.

Fotbollshuliganer?

I media och film ser vi ofta supporterklubbar som huliganer, farliga gäng som skapar rabalder och slagsmål på gatan. Faktum är att huliganer är ovanligt i dagens England. De bråk och dispyter som sker involverar sällan utomstående och polisen är snabbt på plats för att avvärja större incidenter. “Jag är ofta i London och kollar premier league, tycker inte alls det är mycket huliganer” säger Kristofer Bergdahl