Saker att göra i London

Det är nästan omöjligt att ha tråkigt i en stad som London. Oavsett om du reser i privat syfte eller med jobbet så finns det en uppsjö av aktiviteter och sevärdheter. London är inte bara känt för sina landmärken som Picadilly circus, Big Ben och London Eye utan även för sina historiska byggnader och vackra arkitektur. London är ett världsmetropol vilket har attraherat en stor mängd människor från olika kulturer som har satt sin prägel på staden med åren. Här kommer vi ta upp en mängd olika aktiviteter för både privatpersonen och affärsmannen.

Poppies

Ett av Londons mest kända ställen är Poppies på Hanbury Street. Dock är inte Poppies varken någon gammal pub eller lyxig nattklubb, Poppies är nämligen en resturang som servererar Fish and Chips! Om du är sugen på autentisk Fish and Chips så är Poppies ett måste, resturangen har stått på samma ställe sedan 1945 och serverat den klassiska rätten med högsta möjliga betyg. Givetvis serveras du din måltid i tidningspapper om du väljer att ta maten med dig, precis som på film!

The Electric Cinema

Att gå på bio är väl kanske inte det häftigaste eller något man vill spendera en kväll med när man besöker en av världens häftigaste städer, men där måste vi be dig tänka om. The Electric Cinema i Notting Hill är långt ifrån en vanlig bio-upplevelse. Salongen består av lyxiga skinnfåtoljer och tvåsittssoffor med tillhörande bord, fotstöd och en egen vinkyl. Du beställer drinkar och myser ner tillsammans med en vän eller den du håller kär under en filt och kollar på vad biografen har att erbjuda. Ett måste för filmälskare eller för den som vill ha en mysig och lugn afton med guldkant!

Bistrotheque

Gillar du brunch? Såklart du gör, alla gillar väl brunch. Och om det är någon stans i London du skall passa på att käka brunch så är det Bistrotechque på Wadeson Street. Resturangen är dock inte enkel att hitta, du tas på ett rejält äventyr för att nå den vackra lokalen genom en fabrik via en bakgata. Upptäcksfärden är dock givetvis värd det då en av världens bästa brunchmenyer finns tillgodo, och du kan sitta och koppla av till vacker pianomusik och mysa hela dagen.

Museum of London

Om du älskar historia och kultur är ett besök på Museum of London ett måste. Utställningarna är helt magnifika och du kommer definitivt häpnas av allt det vackra museiet har att erbjuda. Ta också en tripp till Souvenirshoppen och kolla på riktigt häftiga prylar du inte kan hitta någon annanstans att ta hem!

St Johns

 

St Johns är en av Londons absolut bästa resturanger. Minimalistiskt och stilrent men med en otrolig hög standard gör att du kommer ha en middagsupplevelse du sent kommer glömma.

Alternative Tour London

Ta en stadsvandring med London Alternative Tour som kommer ta dig på en genomresa av den vackra sida av London inte många upplever på egen hand. Här kommer du upptäcka Londons gatuliv, konst och marknader. Skulle du ha ett gediget intresse i gatukonst kan du deltaga i workshop där du får testa på att måla grafitti. Vandringen är relativt kort och enkel, ca 3 timmar vilket gör det till ett perfekt avstick på eftermiddagen mellan lunch och middag!

Royal Albert Hall

Har du ett sinne och intresse för Arkitektur är ett besök på Royal Albert Hall i london ett måste. Följ med på guidnig av hela byggnaden där dom tar dig bakom och under scenen och berättar om byggnadens historia och design. Givetvis finns det också en bar där du kan springa iväg och ta dig ett glas om du känner för att ta en kortare paus!