Upplev London utan att resa dit

Om någon hade sagt till dig att våren 2020 blir det omöjligt att resa till London kanske du hade skrattat åt det hela som ett dåligt skämt. Folk reser ju under pågående krig. I norra Europa har det ju varit lugnt så länge att tanken på saker som undantagstillstånd känns totalt främmande. Men så kom det ett virus som hette precis som en god mexikansk öl och hela världen förändrades…

Om du vill till London

Om du nu sitter i frivillig karantän av rädsla för att smittas kanske du drömmer om att snart få ge dig ut och resa igen. Du vill till London för att du älskar staden eller för att du aldrig har varit där. Du kan resa till London här och nu med hjälp av din dator!

Förbered din digitala resa

Till att börja med ska du bulla upp med mat och dryck som känns rätt. Om du inte gillar te kan du plocka fram din kaffemaskin och brygga något som känns som hämtat från en pub i England. Irish Coffee kanske…

Dra igång lite brittisk musik. Du kan söka online och sedan ladda Spotify med rätt låtar. Börja med att se på bilder från London. Det finns fina bildspel online som du kan inspireras av. Låt bilderna vara i full storlek över hela din skärm och sitt och njut av vyerna.

Se film som tar dig på upptäcktsfärd

På Youtube kan du ge dig ut på upptäcktsfärd i London utan att flyga dit. Se en film som tar dig runt på gator. Nu kanske du får stänga av din Spotify för att höra ordentligt vad som sägs. Du kommer in i butiker och du kanske till och med kan handla från dem. Många populära butiker i London finns ju online. Beställa en keps direkt från din dator!

Dags för matpaus på puben

Nu är det dags för lunch eller middag. Laga fish n chips och andra rätter som serveras i London. Drick öl till detta och avsluta med mer te eller kaffe direkt på maten. Det blir extra roligt att äta som i London om du bjuder in lite vänner till måltiden. Om det inte går på grund av karantän kanske ni kan umgås via sociala medier och jämföra era försök att få till Londonmat hemma.

Se Londonfilmer

Till sist kan du välja en film som utspelar sig i London. Du kan till exempel se en klassiker som Bridget Jones dagbok. Den kommer att ta dig till platser som 8 Bedale Street som är huset som använts som exteriör till Bridgets lägenhet.

En härlig dag i London hemma hos dig!

När dagen är slut har du lyssnat på brittisk musik, sett bilder, ätit och druckit gott och sett film. Det blev en underbar dag i Londons anda. Kanske inte samma sak som att åka dit men bra nära och en god förberedelse för när resan blir av på riktigt!